Blog

You can even add a custom title and tagline!

Hero wod

Hero wod Murph crossfit

Hero wod Murph crossfit

CrossFit Hero Workouts

he·ro
1a: a person who is admired for great or brave acts or fine qualities
1b: a person who is greatly admired

Waar staat een Hero wod voor?

Een aantal jaar geleden is Crossfit HQ gestart met het eren van gesneuvelde militairen. Dit wordt gedaan in de vorm van een workout. De workout draagt de naam, of bijnaam, van de militair. Bij elke workout staat ook een korte biografie. Je kunt lezen wanneer en hoe de militair om het leven is gekomen. Ook wordt zijn/haar staat van dienst en de persoonlijke kenmerken vernoemd.

Kun je iemand eren middels een workout?

Je kunt jezelf afvragen of je iemand kunt eren door een workout uit te voeren die is vernoemd naar een gesneuvelde militair. Hier zal één ieder zijn eigen mening over hebben. De vraag is ook hoe de CrossFit box dit benaderd. Zo kan een box ervoor kiezen om een uitleg te geven over de filosofie achter de Hero wod. Ook zal er een keus gemaakt worden of er wel of geen bio van de gesneuvelde militair voorhanden is. Want hoe kun je iemand eren wanneer je zijn of haar achtergrond niet kent? Over deze, en nog meer punten, valt te twisten. Feit blijft bestaan dat iedereen op zijn eigen manier kan eren.

De gedachtengang van CrossFit Drie Torens.

Het moment dat wij ervoor kozen om een Hero wod uit te voeren op de Amerikaanse Memorial Day, zijn wij eerst op zoek gegaan naar meer informatie over de Hero Wod. We moeten eerlijk bekennen, ook wij hebben weleens een Hero Wod gedraaid zonder de volledige biografie van de gesneuvelde militair te benoemen. Wel hebben we altijd uitgelegd waar een Hero Wod volgens CrossFit voor staat. Maar waarom willen we het nu anders aanpakken? Vooral omdat wij op 4 mei, na twee minuten stilte, een workout hadden voorbereid ter ere aan de Nederlandse militairen. En ja het cliché klopt… Wanneer het minder ‘ver van je bed’ is, ga je er nog meer bij stil staan. Wij in ieder geval wel.

Dus hoe pakken wij het nu aan, nu Memorial Day ( maandag 30 mei) bij ons in het teken staat van Luitenant Michael Murphy? Op deze maandagavond kun je deelnemen aan Hero Wod ‘Murph’. Naast de uit te voeren wod, zal de biografie van Luitenant Michael Murphy op het bord hangen. Leden kunnen dan meer informatie vergaren.

In dit geval hebben wij dus gekozen voor Murph. Maar voor ons staat deze Hero Wod niet alleen voor deze ene militair die is gesneuveld. Wij zien dit als een bewustwording, erbij stil staan dat wij in een land leven van vrijheid. Voor ons zijn de helden niet alleen de militairen, maar ook de oorlogsslachtoffers, overal in de wereld, die zijn overleden of nu moeten zien te overleven.

Door op deze manier een Hero wod uit te dragen naar onze leden, hopen we dus op de bewustwording. Maar we weten uiteraard ook dat bewustwoording alleen, de slachtoffers niet helpt. Maar hoe kun je dat als CrossFit box dan wel doen?
Wij hebben ervoor gekozen om in de week van Memorial Day, startend op maandag 30 mei, een collecte bus te plaatsen bij de balie. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel; Save The Children. Deze organisatie redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met medische zorg, onderwijs en betere leefomstandigheden. In het ruim 95-jarig bestaan groeiden ze uit tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, actief in 124 landen. Dag in dag uit zetten ruim 14.000 medewerkers zich in om het leven van kinderen duurzaam te verbeteren. Met steun vanuit Nederland richt Save the Children zich met name op ‘fragiele staten’, landen die getekend zijn door oorlog, geweld, een ramp of extreme armoede. https://www.savethechildren.nl

Naast persoonlijke donatie, kunnen de leden er ook voor kiezen zichzelf te laten sponsoren. Dit gaat als volgt; De Hero wod is ‘for time’. Je kunt een persoonlijke tijd zetten voor de uit te voeren workout. Aan die persoonlijke tijd kan de sponsor een bedrag koppelen. Voor het deelnemen aan de wod op basis van sponsoren, dien je een sponsorkaart af te halen bij de balie. Je zult dan ook alle informatie ontvangen over dit onderwerp.

We hopen dat onze filosofie achter de Hero wod voor jou als lezer nu duidelijk is. Daarnaast respecteren wij ieders mening over deze kwestie. De leden zijn dus ook vrij om ervoor te kiezen of ze doneren of niet.

Met sportieve groet,

Team Extreme