Info over Strikefit

Wat is strikefit

De Strikefit bokszaktraining bestaat vooral uit het uitvoeren van (kick)boks technieken op de bokszak, pads en trapkussen en is een populair programma onder mensen die aan hun conditie en/of aan hun (kick)bokstechnieken willen werken.  De les begint met een warming up, waarin relevante rek-, strek-, kracht- en buikspieroefeningen zijn opgenomen. In de feitelijke training werk je aan je conditie en aan je technieken. Daarbij is de Strikefit training een echte fatburner. Als intensieve conditietraining gewenst is, dan is de Strikefit zeker een optie voor je. Strikefit is een training die:

– gebaseerd is op het HIIT systeem (High intensity interval training)
– zorgt dat je je energie kwijt kunt
– voor een betere algehele conditie zorgt
– voor stressontlading en ontspanning zorgt
– een hoge vetverbranding met zich mee brengt
– de spieren verstevigd
– snel voor resultaat zorgt
Bij de Strikefit gebruik je boks(zak)handschoenen.

Strikefit/boksen

Bij Extreme wordt boksen in het StrikeFit verweven. Iedereen die vanuit de techniek het boksspel wilt leren kan bij deze lessen aansluiten. De lessen zijn afwisselend door het individueel trainen, oefeningen met een partner en team spellen. Door het accent te leggen op techniek ontwikkel je zelfvertrouwen en plezier in het spel. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht. Wekelijks werken we ons dus diep in het zweet met als resultaat een getraind lichaam en een gezonde conditie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan de mentale zijde van het boksen. Dit doen we onder andere door meer ervaren boksers zich te laten inhouden tegenover nieuwe pupillen en nieuwe jongens zo goed mogelijk weerstand te laten bieden. Moed en zich kunnen beheersen zijn belangrijke elementen in de sport en zeker bij het boksen.
Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk. Iedereen traint met iedereen of hij nu groot en sterk is of klein en minder bokservaring heeft. Het doel is in eerste instantie plezier en in tweede instantie leert men boksen onder deskundige begeleiding.